Tuesday, October 26, 2010

KISAH CINTA BODOH


Salam:)

Tajuk entry bukan nak menyumpah seranah semua, k

Cuma mengingatkan satu kisah cinta yang aku rasalah--agak bodoh untuk dikenang.

Benarlah kata sesetengah bijak pandai,

"Sebenarnya cinta itu tak buta, manusia sebenarnya yang dibutakan oleh cinta"

Siapa setuju?

Sila tekan "like"

ha ha ha


Youtube (YT) malam tadi, tiba2 jumpa lagu bawah tu. Jiwang sial aku.

Lagu tema cinta bodoh tu agaknya.

Kenapa aku kata cinta itu 'bodoh'?

Ia terjawab dengan bait2 lirik lagu kat bawah ni

Walau setengah nyawa ku
Mengharapkan cintamu
Kasihku yang terseksa

Namun ku tetap menggagahi
Meneruskan hasrat hatiku

Seringkali ku yang mengalah
Menuruti segala kehendak dirimmu
Semuanya hanya untukmu

See?
Tak ke bodoh namanya tu.

Ini namanya dibutakan oleh 'cinta'
Ceh!
Demi sayang sanggup buat apa saja , neh!

Padahal ada ke pihak si dia ingat dan tahu apa yang kita lakukan?

Moralnya disini, tolonglah jangan jadi buta sebab cinta. Tak payah bersusah payah dengan orang yang tak sayang kita pun. Kita beriya-iya ingat kat dia, tapi dia ada ingat tak ngan kita? Dia sakit, kitalah yang sibuk belikan ubat, mesej, call, tolong menyibuk merisaukan diri--konon2 caring.

Tapi hujungnya? "Saya anggap awak kawan aje"

madafa.......

Jangan buang masa kalian dengan orang yg macam ni, k.
Carilah dengan orang yg betul2 boleh terima kita, sayang kita sepenuhnya. Bukan sayang kita sebab duit yang kita ada, kedudukan yang kita miliki, kepandaian yang kita dapat dan seumpamanya.

Kita boleh tengok orang jenis ini macam mana lagaknya..

Ubatilah hati.
Ramai lagi insan2 single yang lebih baik untuk dijadikan pasangan hidup dari menanggung sakit seumur hidup menyayangi orang yang tak de feeling langsung dengan kita.

Wah emo betul aku pagi2. hak hak hak

Gasakla korang. Sapa suh baca.
Aku kongsi je(wat muka tak bersalah)

Status FB semalam

Kebahagiaan adalah sesuatu yang layak dicari oleh setiap manusia. Carilah kebagaiaan kalian sebelum ia pergi dan terlewat untuk mengejarnya semula...

Perlu redha andai ini sudah suratannya

ps:Kisah cinta bodoh, Jan-Dec 2000


18 comments:

shahirahkhairudin said...

biar ai sambung.. madafakah! wahaha..

haih.. terp setuju.. kita yang buta sebab cinta.. omaigod i hate this.. kau caring kau kata sayang rindu dendam dan akhirnya kawan je? dem la ! i've gone thru this n believe me.. it's painful..

Yuni Aisyah said...

cinta tidak boleh dipaksakan..ianya hadir dgn sendirinya tnpa diundang...lumrah bercinta ada penerimaan n penolakkan..kne la terima dgn hati terbuka..

pipvz devil said...

moohahahaha..stju sesgt cinta mng bodo..bute krna cinta..cian btul ngan org bute cinta ni..rimau bkn seko,duyung pn bnyk..ckp je nk y cmne..mcm maya karen ada..pasha sanda ada,rozie pn..pilih jgn xpilih,xyah ar jd hambe cinte..2 bkn cinte nme nyer buang mase je..hahaha..

FaizalSulaiman said...

shahirahkhairudin ---)hahaha ai setuju sngat mada fakah.hahahahaha

serius a shira..

sakit owhhh

FaizalSulaiman said...

Yuni Aisyah ---)yeahh stuju sangat2..

takde paksaan dlan bercinta.
kahwin paksa takpe kuthehehe


trimas singgah:)

FaizalSulaiman said...

pipvz devil ---)thanks!

love ur comment so much!

jaga diri sendiri dulu sebelum nak jaga hati dan perasaan org lain:)

ila haron said...

cinta xbodoh..org yg bcinta tu bodoh...
hahahahahha..

FaizalSulaiman said...

ila haron---)hahaha

mcm aku cakap la ila.memng bodoh betul aku dulu:P

tengkorakemas said...

hm ini case kalau yg tak declare apa2 la kan?sebab tu org kata jgn terlalu suka takut nanti terlalu benci, kalau dah kawen lain cerita,

FaizalSulaiman said...

tengkorakemas---)hahaha..aku ambil ini sebagai iktibar.boleh?hehehehe

Parkcheek Mooda said...

amalkan aja sikap cari isteri....xpyh cari kapel

FaizalSulaiman said...

Parkcheek Mooda ---)saya sudah ada.anda bilakah lagi pakcik???

Faz Nandra said...

hehe...=) betul3~ tak payah nak seksa diri sendiri buat segala2nya untuk dia.... pedihhhh tu~ ohh merana.. hahahaha

FaizalSulaiman said...

Faz Nandra---)haaa tau takpe..jaga diri sendiri kan faz..baru jaga orang lain:)

avid gunner said...

time of the month ke ni?haha

FaizalSulaiman said...

avid gunner ---)time of the month? datang bulan?hahahahahahahahahaha

Paan Ovrtd said...

"Cinta Pembodohan" - Marjinal

I love this song!

FaizalSulaiman said...

Paan Ovrtd --)woraitt nanti faizal cari:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR