Tuesday, August 03, 2010

DESPERADO YES..TERDESAK ITU LAH!

Salam;

Mata berpinar selepas menyiapkan nota. Ya nota untuk mengajar harini. Dunia realiti aku kena letak tepi dulu. Perasan ye bila dua tiga students mula add dlm FB. Bukan sombong tak mahu approve, tapi bila kamu terima saya sebagai kawan dlm FB, barrier tu (student + lecturer mesti ada). Diluar, saya penulis siri online dan penulis blog. Di dalam kelas, saya masih cikgu kamu.

Faham kan?

Ok enough talking. Sepatutnya harini nak bercerita tentang marah. Ye la..perasaan yg tak enak bila seseorang dah melanggar etika yng kita dah tetapkan dalam diri sendiri (dlm makna lain adalah sabar). Aku lebih berminat nak bercerita tentang siri kegemaran, Desperate Housewives.

Siri ni lagi? kau dah takde modal lain nak bercerita?

Dah aku minat. Nak buat camne?

Ok siri ni dah masuk season 6, September ni season 7 dah. Seronok melihat konflik silih berganti dalam residen Wisteria Lane. Cinta, misteri, konflik dan persahabatan di adun cantik dalam cerita ni. Semua org ada problem, tapi tak semua boleh handle dengan berhemah!


Kawan2 dalam dunia maya yan aku kenali, ada juga yang meminati siri ini. Terkejut bila Abe Annahl bercerita yang dia meminati siri DH dan Sara yang bertanya lewat aplikasi YM malam tadi tentang development DH season 6, kongsi cerita dengan Lady Waleane selain Parkcheek Chun Li! Honestly, aku ingat aku sorang dalam dunia maya ni yang meminati siri itu.

Ada geng! So apalagi? Jom bukak forum!

Hint utk season 7:)
1) Pelakon Vanessa Williams (yg jadi watak antagonis dlm Ugly Betty) akan menjadi regular cast dlm DH season 7. Watak ini sort of ferenemies kepada watak Lynette Scavo
2) Main storyline season 7 adalah baby switching, satu keluarga dpt tahu bahawa anak yg mereka besarkan itu, bukan anak mereka sendiri.

10 comments:

Oong-ong said...

huhu..minat gak cite ni

FaizalSulaiman said...

Oong-ong---)hehehehe..best2:)

diraja22 said...

mmg layan cite ni..

Pencacai Alim said...

Malaysia pon ada nk tiru citer ni..apa tajuk aku lupe...hakhak

FaizalSulaiman said...

diraja22 ---)hehehe..memang!

FaizalSulaiman said...

Pencacai Alim---)datin diaries.hahahaha..klako la part tu:P

s a r a rusydin said...
This comment has been removed by the author.
FaizalSulaiman said...

s a r a rusydin ---)susan cute tp gt la klko clumsy nya tu.hahaha

Parkcheek Chun Li said...

really vanessa williams akan jd one of the community? hbs la...hahaha

FaizalSulaiman said...

Parkcheek Chun Li ---)yes.dia akan jadi komuniti di wisteria lane:)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR