Wednesday, August 04, 2010

KAD OH KAD..LAWAK BILA TERINGAT SEMULA

Teringin nak tgk anak bulan ar:P

Salam:)

Ok entry harini nak bercerita tentang kegilaan-kemalu-maluan di masa budak2 dulu. Puasa tak lama lagi kan? Lepas tu raya, kan?

So banyak majalah2 hiburan tanah air akan memberi alamat2 artis (biasanya alamat syarikat rakaman/pengurusan) untuk penghantaran kad peminat kepada artis yang mereka sayangi.Aiceh ayat aku!

Korang pernah buat? Aku? Mestilah tak…

Mestilah tak pernah TAK buat! Ha ha ha

Aku pernah hantar kad raya pada penyanyi Eisya. Kau kenal lagi dengan penyanyi kecil molek tu kan? Yang femes ngan lagu Nurani tu?

Ya..dekat dia la aku hantar kad raya! Masa tu tak silap aku dia bernaung di bawah Grand Brilliance Sdn Bhd. Nak tau the funniest part? Aku hantar setem satu ringgit, lekat atas sampul surat putih tu.hahaha.. Konon nak bagi cepat sampai la tuh!

Kemudian, siap terbayang2 kalau Eisya ni dok baca kad aku! Berangan tanak kalah pulak tu. Padahal,mesti berguni-guni kad raya yang dia dapat waktu2 dia feymes tu, kan? Fikiran budak2. Nak2 masa tu aku berusia 13 tahun. Tengah2 jahil:P. Then, gigih ni tunggu beliau balas kad aku tu. Klako..klako

Tapi bila dah semakin besar ni, aku faham (kut) tugas artis tu bukan sekadar nak membalas kad2 raya, ucapan2 pantun2 kita tu, walaupun sebenarnya peminat rasa happy kalau2 kad2 yang dikirim dorang tu dibalas walau hanya berkata “terima kasih.selamat hari raya”. Sibuk mungkin. Artis..biasalah. Sibuknya memanjang..

Sekarang mungkin (kut) dah tak pakai kad2 segala ni. Facebook dah ada. Artis pun banyak FB. Tulis je di wall diorang. Kalau yg rajin, dorang akan balas. Tapi, seeloknya di balas lah ya. Kata “tanpa peminat, siapalah artis”, jadi kena rajin2 lah tegur2 peminat2 anda.

Nanti boleh undi anda di APBH.hahaha

FaizalSulaiman:--)Tanpa followers siapalah aku sebagai blogger, walau ramai yang tersentap dengan entry panas berapi tempohari,miahahaha. Boley?? Yalah saya dah minta maaf kan:)

ps: Anda boleh mengundi poll baru di sebelah kiri tu ye. Sekarang ni ramai penerbit filem berlumba-lumba nak buat adaptation daripada novel2 yg sedia ada.Apa pandangan korang. Jangan malu2 nak undi yer:)

14 comments:

hanisah hassan said...

Fs - entry kau ni dik mengingatkan aku pada zaman remaja aku. Akak pernah tau telefon mamat exist untuk wish happy birthday. Masa dia jawab phone dan kami berborak lamalah jugak.Lepas tu happy giler satu sekolah aku cerita.....kahkahkahkah...sekarang bila difikirkan balik .Rasa gilerlah pulak

Pencacai Alim said...

selamat berpose dan hari raya..ahaks!!

'AQILAH said...

hahaha rajinnye kau faizal...

FaizalSulaiman said...

hanisah hassan----)miahahahahahaha..adesss klako kak bila ingat balik:P

FaizalSulaiman said...

Pencacai Alim---)selamat berpose bro:)

FaizalSulaiman said...

'AQILAH---)sebab minat kot.hehehe

Parkcheek Chun Li said...

berangannnnnnnnnnnnnnnnnnnn

FaizalSulaiman said...

Parkcheek Chun Li----) ah sudahhhhhhhhhhhhhhh kan best berangan.miahaahahahahaha

diraja22 said...

ada udang sebailik mee x, waktu 2 kot..

Sly Nolan said...

kuat berang bro.~ imaginasi tu penting~ haha

FaizalSulaiman said...

diraja22---)hahahaha,,bebudak kut masa tu:P so takde niat le.haha

FaizalSulaiman said...

Sly Nolan---)masa zaman2 bebudak. faham2 ajelah:P

NUke_Rude said...

wahah! aku x pnah lagi anta kad raya kat artis. haha. sebb artis2 yg aku minat kbnyakannye sambut krismas. dorg x sambut raya. hahaha..

FaizalSulaiman said...

hahahahahaha...ko wish la krismas.hohoho

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR