Saturday, August 14, 2010

TWO YEARS: ALHAMDULILAH


Salam Ramadhan.

Serius tak sangka. Tak sangka penulisan ku di blog sudah mencecah dua tahun, semalam 13 Ogos 2010! Cepat betul masa berlalu. Yalah..mana tak sedarnya. Tau2 je entry dah jejak 400 lebih!

Alhamdulilah. Berkat usia yang dipanjangkan Allah dengan Kudrat dan Iradatnya dapat aku berkongsi pengalaman, pandangan, isu, lawak jenaka mahupun siri-siri fiksyen lewat penulisan aku yang tak seberapa ni.

Kepada 265 followers, baik yang rajin datang komen, yang membaca tanpa komen, aku ingin ucapkan ribuan terima kasih atas perhatian kalian dalam membaca hasil tulisan aku yang kadang2 merapu meraban ni.

Blog ini menjadi wadah yang untuk aku meng-espressi perasaan lebih lebih lagi dengan persekitaran sekeliling yang mendesak untuk kita berkata-kata sesuatu. Benar, diam itu lebih baik, tetapi sampai bila? Sampai bila kita nak berdiam saja? Nah...dengan penulisan tanpa format ini, aku hadiahkan satu tatapan buat kalian, sekaligus mengajak kalian berfikir pro dan kontranya.

Wah..skema batu kan?hehe..rileks..rileks FaizalSulaiman:)

Paling seronok bila menulis entry berkaitan dengan kaum ADAM, mahupun HAWA. Pertelingkahan atas dasar PERBEZAAN GENDER sangat menuntut kesabaran aku ketika membalas komen. Ini belum masuk ENTRY PECAH PERUT ataupun LUAHAN TIDAK PUAS HATI segala selain PANDUAN-PANDUAN MENARIK UNTUK DIKONGSI dan MEMBONGKAR PERASAAN MARAH dan INGIN TAHU YANG KUAT.

Font huruf besar me-link-kan anda terus ke entry hits yang pernah aku tulis, suatu ketika dahulu. Rajin2 belek lah semula. Jangan marah2 aku sudeh:P

Dikesempatan ini, aku sebagai pemilik blog ingin mengucapkan jutaan terima kasih atas pembacaan korang yang tak pernah henti-henti menerusi blog ni. Heh, aku pun macam penulis yang lain, sentiasa mahukan yang terbaik sebagai bahan bacaan-walaupun adakalanya penulisan tu sedikit silly. ha ha ha

Antara siri-siri yang pernah ditulis dalam blog ni


Terima kasih daun keladi, esok lusa kau orang baca-komen lah lagi, ya!

Selamat ulang tahun ke dua, blog-ku.

20 comments:

Mr.Homosapiensz said...

wahhhh...umur blog kita sebaya la...tp mal punyer bulan mei....blog FS mantapp lg la...mal punyer xde la sampai 400++ entries n follower...

p/s: nnti mntk tunjuk ajar...tulis biasa-biasa jer dlu.....skit2

Faz Nandra said...

wah.. dah berumur entry ni ye?? kalau dibandingkan dengan budak kecil,ni dah boleh berjalan.. hehe=) banyaknya entry sampai cecah 400! uishh.. apapun selamat ulang tahun blog ye dato ^-^

NUke_Rude said...

wahh.

tahniah. dah 2 thn da.
moga2 lpas ni makin byk la bnda n info yg leh dikongsi ya!

hafizzuan said...

salam ramadan..

happy 2nd anniversary .. :))

FaizalSulaiman said...

Mr.Homosapiensz ---)biasa2 aje.hehehe

boleh je mal:) menulis lagi ye mal:)

FaizalSulaiman said...

Faz Nandra ---)terima kasih to'puan. selamat membaca lagi ye:)

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude ---)thanks bro! selalu singgah2 sini ye:)

FaizalSulaiman said...

hafizzuan ---)salam ramadhan. terima kasih hafizzuan:)

iyllienaz said...

congrats!! illi pon dah 2tahun on 22nd august ni..hehe

Pencacai Alim said...

aku pon dh 2 tahun tapi entri ciput..hakhak..tahniahla bro..

FaizalSulaiman said...

iyllienaz ---)wahhh kita sama bulan la illie:)

FaizalSulaiman said...

Pencacai Alim ---)takpe ciput pun.asal bermakna:))

s a r a rusydin said...

tahniah faizal..keep up da good work..eceh ayat cam cicer ar plak kan!heee

slamat berpuasa ^__^

FaizalSulaiman said...

s a r a rusydin ---)cicer ye.hehehehehe..comel je bunyiknya. InsyaAllah:)

Nurcita2 said...

Salam singgah...!!

tahniah..tahniah...!!

dah 2 tahun dah...

entry dah 400 lebih...

hebat sungguh blog ni...

ape2 pun tahniah skali lagi..

selamat mymbut ulang tahun yg ke 2..

mahu jadi pgikiut yg ke 266 boleh??

=)

FaizalSulaiman said...

Nurcita2 ---)terima kasih.folow aje.rajin2 datangla jenguk2 ye.hehehehe..blog ni masih byk nak kena belajar.hehehehe.

selamat berbuka pose nanti ya:)

terima kasih follow:)

'AQILAH said...

selamat hari lahir blog..hee :)

FaizalSulaiman said...

'AQILAH ---)thanks qilah! ko memang antara yg rajin datang jenguk2 blog aku:)

intanurulfateha said...

i punye blog x smpai 2 tahun lg hihihi
neway, congratx bro

happy blogging~~

FaizalSulaiman said...

intanurulfateha ---)sama2 cik intan:)
hehehehe..ok la tu x smp dua tahun tapi dah dapat nuff byk2 dah.rajin:) hehehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR