Monday, September 20, 2010

HARI INI HARI ISNIN


Salam Syawal.

Kemeriahan raya tetap dirasa. Rumah terbuka sana sini. Perut yang kosong kenalah isi, beb. he he he.

Ini seronoknya rumah terbuka. Jumpa tuan rumah, salam-salam sikit, senyum-senyum sikit lepas itu jamuan terhidang depan mata.

Nikmat duduk Malaysia.

Kita tinggal sekejap nikmat rumah terbuka Aidilfitri yang majoritinya mengisi cuti sepanjang seminggu lepas.

Isnin dah mula.
Siapa yang mula bekerja hari ini, tentu merasa sangkak.
Mesti malas nak mulakan permulaan hari ni.
Muka yang lawa masa Raya bertukar sememeh je sebab mengenangkan kerja menimbun di ofis yang harus diselesaikan.
Masing2 berjumpa hari Isnin dengan mood hitam teringatkan kampung halaman, bau nyaman rumah sendiri, keenakkan tilam bantal, Masakan emak etc etc.

Bila Isnin ini menjengah.
Mereka yang bersekolah mulai seksa.
Oh my..kerja rumah masih tak siap.
Kasut sekolah masih belum berbasuh (erkk ada ke? Ni kalau ada memang aku piat telianganya)
Jam tulah jugak nak gosok baju.
Cari stoking
Cari sekap rambut.

Tie kilat kegemaran dan subjek yg nak kena ajar harini:)


Bila fajar Ahad melabuh dan Isnin mengucapkan Ohio,
Mereka yang di universiti akan jadi gubra.
Assignment belum siap, maka proses tiru meniru akan berlaku dengan dahsyatnya.
Yang malas akan jadik terlebih rajin
Test dan kuiz menanti
Dan dan itu jugalah kata masih belum baca
Masih belum sedia
Tertinggal...Taksempat..
Pendrive kena virus
Oh my...

Kerana ini Hari Isnin. Permulaan yang sangat menyasarkan.
Orang nanar bila sebutkan hari Isnin.
Sekolah dah tentu ada perhimpunan.
Universiti pula kena submit semua tugasan

Kerana hari ini adalah hari Isnin.

FaizalSulaiman---)Adakah lebih elok kalau kita memahami..Gunakan kepakaran 'empathy' anda...

30 comments:

mr.syazwan said...

faizal kamu typing error ke or wan

yang salah erk??

"cari sekap rambut"

bukan sikat ke???

huhuhu

apa2 pun hari ini ialah MONDAY BLUES

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan ---)sekap istilah translation utk scarf.skaf rambut.hehehehe

shahirahkhairudin said...

happy monday FS.. mari kita pakat-pakat kembali ke pangkal jalan.. kerja.. kerja..

W. Hidney said...

selamat hari monday faizal. kitorg kat kelantan dah start keje semalam. hehehe

p/s: nak tanya, kat mana awak dapat gadget HOT & NEW tu? ajar sat

hanisah hassan said...

huhuhuhu....akak no problem sebab dah start kerja dari monday last week lagi...

Faz Nandra said...

selamat hari isnin dato faizal ^-^ hohoho.. kerja menimbun perlu di lunaskan.. chaiyok! T_T

FaizalSulaiman said...

W. Hidney ---)yeahh..pernah praktikal kat kelantan dulu. tetiba jadi blurr balik2 tengahari utk lunch ada 'melodi'hehehe

ps: bang, faizal dah hantar dlm colum 'hubungi penulis' cubalah..pasti anda tak menyesal.hehehe

FaizalSulaiman said...

shahirahkhairudin ---)warghhh pangkal jalan.huhuhu

FaizalSulaiman said...

hanisah hassan---)wahh mantap la kak.hihi..faizal start hari jumaat lagi. jadi takla rasa sangkak sangat.hihi

FaizalSulaiman said...

Faz Nandra ---)haaaa tau takpe:)hehehe

W. Hidney said...

makasih bagi script tu. tapi macam ada prob sikit. ngaper thumbnail depa tak keluaq picture walaupun entry tu ada picture? tolong sat... makasih naaa

airazulaikha said...

saya tak suka hari isnin..
kerana isnin la sy selalu penat, nantok..
bad monday! nowty monday!

FaizalSulaiman said...

W. Hidney---)kejap ek bang..sy cuba contact kawan sy.nanti apa2 saya beritahu thru email:)

FaizalSulaiman said...

airazulaikha ---)nowty monday.hihihi

Ahmad Fauzi Aryaan said...

FS entry agak sme ckit je..lalalal..TQ la ye jengah menjengah...SELAMAT AMEK MOOD MONDAY !!!!

FaizalSulaiman said...

Ahmad Fauzi Aryaan ---)mood monday ni gelap laaa.hohoho

trimas singgah ok!

mR.sYaH said...

betul tu FS.. itu yg kurasakan sekarang.. hehe...

FaizalSulaiman said...

mR.sYaH---)ngeh ngeh ngeh

aqilah said...

hari ni je dah dapat segala tarikh exam, presentation, test, seminar..haha

FaizalSulaiman said...

aqilah ----)hahahahaha..betul la tu.hehehe..sabaq naaa

Mr.Homosapiensz said...

isnin arini aku xwat keje pape pn..tido tgk movie d tmpt keje...smlm ahad je keje...skit..esk msti hr yg letih

NUke_Rude said...

eh!

tapi kat kedah.. tganu, kelantan..

start hari ahad ape?!


hahaha...

apik pehe said...

hahaha..aku x reti nak emphaty2 ni..eja pon xtau betol ker x..hehehe..
yg penting..mmg bnyk esement nk kena wat ni..hehehe

FaizalSulaiman said...

Mr.Homosapiensz---)warghhh seronotnyaaaaaaa..heheheheehhe

byk da movie2 ko kan Mal?hihi

FaizalSulaiman said...

NUke_Rude ---)ko saje je kan?hihi

yela ni termasuk negeri2 tersebut.lupa la nak metion.minta maaf ya

FaizalSulaiman said...

apik pehe---)selamat berjuang boh!hehehe

Muhamad Zaki Zafir said...

hari isnin semester ni alhamdulillah best.kelas pkl 9 smpi 10 pagi je, pastu balik tido.

tp hari khamis kelas dari pagi smpi malam pkl 9 lbih.mmg tiap2 yg baik ada yg tak bestnya..

Kuwe said...

part assignment tu keno molek boh. kawe nok ata tadi dey niru 3 4 page. steady kito.

FaizalSulaiman said...

Muhamad Zaki Zafir---)wahhh sonok hari isnin zaki tu.hihi..tp paling best jadik student la:)

FaizalSulaiman said...

Kuwe ---)hehehe

asal buak boh!hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR