Monday, September 13, 2010

SESUATU YANG TELAH DATANG

Salam Syawal

Bagaimana raya ke empat korang? Aku masih bercuti. Jumaat ni baru naik menyudahkan apa yang terbengkalai. Yang penting kena submit kertas soalan final exam before vetting dengan beberapa yang lain.

Oh..naik cuti aku juga perlu melawat 2 students praktikal.Oh my..
Menyudahkan lesen lagi.

Inilah padahnya mengambil lesen waktu tua2.kih!

Pagi ini raya ke empat.

Entah tak tahu apa yan tak kena.

Tapi 'benda' itu datang.

'Benda'?

Ya...'benda'

'Benda' ini dipanggil 'seru-orang-nak-memberi-komitmen-khusus-dalam-perhubungan'

Ya...

Seru ni pernah datang beberapa tahun lalu, masa aku masih belajar diploma. Tapi honestly aku lebih tumpukan kepada pelajaran dari perhubungan--masa tu la. Yalah..masa budak-budak. Banyak main nya..

Kasih itu terputus.

Sambung-putus, sambung-putus

Sehinggalah hari ini..seru itu datang semula.

Lebih serius..dan sangat serius.

Serius sehingga aku merancang pada diri sendiri...paling tak, hujung tahun depan aku sudah bersedia dari segi fizikal dan mental untuk memulakan langkah menjalin ikatan suci.

InsyaAllah, Semoga Tuhan permudahkan urusan.

FaizalSulaiman:---)Menyudahkan episode 51,52 dan 53 siri komedi gelap 'Farcir'. Season 2 akan melabuhkan tirai sesudahnya tamat episode 60. Masih kabur mahu atau tak menyambung ke season 3. Ohhh Write Cup masih belum aku jumpa jalan ceritanya. Genre? Dakwah Islamiah...

16 comments:

shahirahkhairudin said...

FS nak kawen? walla wei.. besh besh.. aaa.. nak kawen jugak...

eqbalzack said...

abg eq kat opis ni...kerja...bosan sebab takde org...

epol said...

jgn org len je kuar seru bro..bro bile lak?haha

FaizalSulaiman said...

shahirahkhairudin---)hehhe InsyaAllah. Shira..Doakan yg terbaik je sebab sekarang tengah merancang ke arah itu(kahwin) tap confirm rasanya kena tunang dulu:)

shira bila?:)

FaizalSulaiman said...

eqbalzack ---)takpe bang..buat silibus untuk sem depan.hihihihi

FaizalSulaiman said...

epol---)hihi..tak lama lagi.hang tu bila plak?hehehehe

Mr.Homosapiensz said...

wahhh dah sampai episod 50++ dah....leh wat drama bersiri sepanjang tahun dh ni...

FaizalSulaiman said...

Mr.Homosapiensz ---)hahaha..tatahan drama bersiri sepanjang tahun tuuu:PP

mr.syazwan said...

kalau FS kahwin x jemput wa siap!!

spek lu wa patah2 kan

;p

hanisah hassan said...

yang penting , saat bercinta .Saling hormati dan sayangi pasangan anda seperti anda sayang diri anda sendiri.....tapi , kalau pasangan anda itu memudaratkan anda dan keluarga, fikirkan sebaik-baiknya sebelum berumah tangga.Nasihat pandai ni.Diri sendiri belum juga...ngeh..ngeh..ngeh

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan ---)ehh mesti la jemput.takkan la tak jemput.hehehe..insyaAllah doakan yg terbaik aje ye wan:)

FaizalSulaiman said...

hanisah hassan ---)
1st: selamat hari raya, kak hanisah

thanks for ur advice!

akan sy simpan pesanan akak ni kemas2:)

shahirahkhairudin said...

FS.. shira doakan yang terbaik untuk FS.. semoga perancangan dapat dijalankan dengan sempurna.. aaa.. shira bile? FS doakan ek... ekeke..

FaizalSulaiman said...

shahirahkhairudin---)Thanks shira!

insyaAllah, bila dah sampai seru nya datang la dia pada shira!

cik kedondong said...

errkkkkkk..ni yang tak sabar nak bergosip dgn en jambu ni

cik kedondong said...

ko ni saje la pejal..jgn aku kawen ko xdtg lak.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR