Thursday, September 16, 2010

MUSIM 'TERDESAK' KEMBALI LAGI


Salam Syawal

Ya..September 26 sekali lagi menjengah dengan musim terbaru 'Desperate Housewives' untuk musim ke 7. Aku? Tentulah ...

Tentulah kipas keras. ha ha ha. Tengok je entry lepas2:PP

Siri rekaan Marc Cherry ini diakhiri pada musim lalu, selepas misteri Angie Bolen dan familinya selesai seterusnya membawa jiran baru Paul Young ke Wisteria Lane.

FYI, Paul Young adalah jiran lama yang pernah tinggal di Wisteria Lane yang juga merupakan suami kepada Mary Alice Young, surirumah yang membunuh diri selepas salah sorang jirannya mengetahui rahsia nya.

Siri ini kalau hendak diceritakan memang rumit. Gila complicated sebab dah masuk banyak seasons. Tapi, aku kenapa entah..aku suka menonton. The funnier of every moment tu memang tak pernah hilang. Ada je comical sense on every dialouge selain perlakuan yg sarkastik!

Plus, English yg digunakan sangat soothing, plot menarik dan tarikan housewives yg gila2 terdesak tu.ha ha ha

Promo season ni plak macam best, tak macam season lepas yang macam hampes hampas semua and....there is a new housewive in town, played by Ugly Betty's- Vanessa Williams.

Baru tengok promo episode 1 di laman FB-Desperate Housewives. Kelakar ok!

Plot baru ni lebih memfokuskan kepada:
1) Return of Paul Young dan musuh ketatnya, bekas matron Hospital Fairview ,Felicia Tillman. Kenapa musuh? Paul Young bunuh adik perempuan Mrs Tillman, Martha Huber. Martha Huber nilah yang blackmail Mary Alice.

2)Orson Hodge akan meninggalkan Bree selanjutnya Bree will attracted to a new handyman named Keith played by Megan Fox's husband- Brian Austin Green. Yummy!

3)New housewive named Renee, played by Vanessa Williams akan menjadi frenemies (friend+enemy) kepada Lynette. Mereka bermusuh sejak zaman high school. Plus akan ada love-fight-triangle antara Bree-Keith-Renee. Yummier!

4)Plot baby switch akan dikembangkan lagi.

video
Promo DH Season 7


Oh..kat mana lagi aku tengok?

Sini

Sept 26, 2010

FaizalSulaiman:---)Selamat menyambut Hari Malaysia!

18 comments:

hanisah hassan said...

dik cerita ni ramai perempuan seksi....seksa tengok.

FaizalSulaiman said...

hanisah hassan ----)ekekekeke..tu sudah pasti kak.entah le..addicted dah kot ngan citer neh.muahaha

NY said...

akak sgt2 la suke cite ni tapi byk ketingglan sbb dulu merantau xde tv..hehe....tapi akak kipas keras eva longoria.muka cantik,body lawa.jeles! :DD

mr.syazwan said...

faizal mmg mata keranjang..

haha
;p

FaizalSulaiman said...

NY ---)kak..haha..eva longoria tu kan antara termuda dlm DH.hihi

FaizalSulaiman said...

mr.syazwan ---)hehehe.. mata ke ranjang ke? lalalalala

Pencacai Alim said...

aku nk isteri mcm tuh..sedap wat peluk..hakhakhak

FaizalSulaiman said...

Pencacai Alim ---)hahahahahaha

nakal ko!seksa nanti:))

Tunjuk Bintang said...

x habis2 dari dulu, kini dan pasti selamanya ko dok ngadap citer ni! tolonglah....

FaizalSulaiman said...

Tunjuk Bintang ---)hahaha..op kos laa..

ps: citer ni banyak membantu kosa kata english aku:) seriously!

She is f.A.z.A said...

im addicted to this drama series !!
x pernah missed season 1-6..
got dvd oso 1-5..
and for S7.. can't wait to watch it!!

FaizalSulaiman said...

She is f.A.z.A---) Oh my..ada geng la rupanya.hihihi

thanks for dropping by!

mR.sYaH said...

heheh.. xpernah tgk pun citer ni.. lgpn bersiri.. mesti byk tggl..

epol said...

cuma layan season 1 je..haha

**series yang abes layan all season cuma prison break..hail to scofield!! XD

FaizalSulaiman said...

mR.sYaH---)hehehe...nak kena tunggu lagi, kan.:)

FaizalSulaiman said...

epol ---)hahahaha..

yepp..PB aku layan sampai season 2 lepas tu tak layan sebab takde sumber.Lost aku layan season 1.haha

sbb tak kuar2 hutan lagi.hehehe

cik ian@aH Lian~ said...

PERGHHHH ADE VANESSA WILLIAMS TUH!

FaizalSulaiman said...

cik ian@aH Lian~ --)Yeahhhhh!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
The views of the writer are his own, and do not in any way reflect the views on other sites affiliated with this site, the staff involved with the site, or any other members of this site. It is your OWN RISK by reading all the entries. Please noted that all works inclusive short story and online novel in this site are written by the writer. You may share all the articles, but you've must consult with the writer.
Any inquiries, feel free to email the writer on faizalsulaiman85@gmail.com
ALL RIGHTS RESERVED

My other site: TUMBLR